Vil bygge terrorsikre hus

Storbritannia skal hindre terrorangrep med terrorsikre hus, saktegående trafikk og nye vinduer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Terroristene kan slå til hvor som helst, fra hvor som helst, skriver englands statsminister Gordon Brown i avisa The Sun i dag.

Uttalelsen kommer i forbindelsen med fremleggingen av en ny anti-terrorplan i landet, melder den britiske TV-stasjonen BBC. Etter terrorplanene- og forsøkene mot Heathrow flyplass og Glasgow-flyplassen i sommer, tar britene ingen sjanser.

Statsministeren har derfor bedt sikkerhetsminister Lord West om å komme opp med et forslag til en ny terrorplan som skal sikre publikum fra å bli angrepet, melder TV-stasjonen Sky News.

Terrorsikre bygg

Planen inkluderer sikkerheten for folk flest i England ved blant annet transport, offentlige plasser, idrettsbygg og shoppingsentre. I tillegg har utfartsårene i landet blitt kikket nærmere på.

Blant anti-terrorideene er det foreslått å terrorsikre nye bygg og prosjekter - og arkitekter er satt i sving for å finne metoder for dette.

Innenriksminister Danny Shaw sier at veier som fører til stasjoner og offentlige steder skal bygges på den måten at det vil bli umulig å komme opp i høye hastigheter for potensielle terrorsjåfører, opplyser BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer