Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil bytte CO2-utslipp

HELSINGFORS (Dagbladet): Et utvalg i Nordisk Råd foreslår å innføre et felles nordisk miljøregnskap. Får forslaget støtte i de nordiske regjeringer, vil norsk gass, dansk kull og svensk kjernekraft gå opp i en høyere enhet - for å slippe minst mulig CO2 ut i atmosfæren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Arbeiderpartiets mangeårige avgiftspolitiske talsmann, Erik Dalheim, som har ledet utvalget. Onsdag blir innstillingen fra utvalget lagt fram for Nordisk Råd i Helsingfors.

Hensikten med miljøregnskapet er å få mest mulig effektiv utnyttelse av de ulike energikildene i Norden.
- Det felles nordiske energimarkedet har gitt en viss effektivitetsforbedring. Men markedet tar for lite miljøhensyn. Det velger kullkraft når det er billigst og elkraft til oppvarming av hus, selv om oljefyring gir langt mindre CO

2-utslipp. Derfor må vi få politiske spilleregler som hjelper markedet til å velge riktig. Samtidig er det viktig at vi ser Norden som en region, hvor vi deler broderlig på utslippene, sier Dalheim til Dagbladet.

Hele Norges coronakart