Vil bytte kvinner mot kvinner

- Taliban foreslår utveksling av kvinnelige fanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Talibanopprørerne som holder 21 sørkoreanere som gisler, skal ha foreslått å slippe de kvinnelige gislene mot at afghanske myndigheter løslater fengslede kvinnelige Taliban-tilhengere.

Det melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap tirsdag.

Forslaget skal ha blitt fremstilt av Taliban-talsmann Yousuf Ahmadi i et telefonintervju med byrået. Det kommer etter rapporter fra Taliban om at to av de kvinnelige gislene skal være alvorlig syke. Sørkoreanske myndigheter har tilbakevist at helsetilstanden til noen av gislene er alvorlig.

- Vi kjenner ikke det nøyaktige antallet Taliban-kvinner som sitter fengslet. Men dersom regjeringen løslater dem, vil vi slippe fri det samme antallet kvinnelige gisler, skal Ahmadi ha sagt.

USA og Afghanistan vil ikke komme Taliban i møte i forhandlingene om løslatelse av de 21 sørkoreanerne som sitter fanget hos Taliban. Det opplyser en talsmann for Det hvite hus mandag.

Da USAs president George W. Bush og hans afghanske kollega Hamid Karzai holdt en felles pressekonferanse mandag, nevnte ingen av dem gisselsaken med et eneste ord. Men saken var tydeligvis et av temaene de to snakket om under det to dager lange møtet på Camp David.

Taliban har allerede drept to av de bortførte sørkoreanerne og har truet med å drepe de 21 gjenlevende dersom ikke kravet om løslatelse av Talibanledere blir innfridd.

(NTB)

VIL BYTTE MOT KVINNER: To av disse 23 sørkoreanske gislene er allerede drept. Sør-Korea og USA utelukker en militæroperasjon for å frigi de gjenværende gislene. Foto: EPA/SAMMOOL CHURCH
VIL BYTTE MOT KVINNER: To av disse 23 sørkoreanske gislene er allerede drept. Sør-Korea og USA utelukker en militæroperasjon for å frigi de gjenværende gislene. Foto: EPA/SAMMOOL CHURCH Vis mer
TALIBANKVINNER I FENGSEL? Talibantalsmannen vet ikke hvor mange kvinner med tilhørighet i organisasjonen som sitter i fengsel, men vil gjerne bytte sørkoreanske kvinner mot dem. Her går en afghansk kvinne forbi en amerikansk soldat i Kabul
KRIGSMOTSTAND: I Sørkorea brukes gisselsituasjonen til å fronte krigsmotstanden i landet.