Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil bytte ut ministere

Men president Bush har ennå ikke bestemt seg for hvem som må gå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens han i de siste månedene har blitt skjermet mest mulig fra journalistenes spørsmål, holdt George W. Bush litt over klokka 17 norsk tid en pressekonferanse for å fortelle om sine nye planer for neste periode.

Men mesteparten av spekulasjonene på forhånd gikk på om Bush kom til å bytte ut noen av sine nærmeste medarbeidere eller ministere.

- Det vil bli noen forandringer i administrasjonen, men jeg har ikke bestemt meg ennå for hvem som må gå og hvem som kommer inn, sa Bush.

Han forsøkte å avdramatisere dette med å si at det å være minister i USA og det å jobbe i Washington er svært krevende og tøft - og at det ikke var uvanlig å bli utbrent.

- Jeg lover å si fra når jeg har bestemt meg, sa den gjenvalgte presidenten.

- Pliktet til å beskytte USA

Ellers på pressekonferansen ble han spurt om både utenriks- og innenrikspolitikk. Og han gjentok i stor grad det han sa under valgkampen.

- Vi har en felles forpliktelse til å beskytte det amerikanske folket, sa Bush på pressekonferansen.

På spørsmål om USAs imageproblemer ute i verden sa Bush at han har tatt vanskelige avgjørelser, og at han forstår at disse er upopulære i flere land.

- Vi skal fortsette å jage ned terrorister. Og jeg vil rekke ut en hånd til andre land og forklare hvorfor vi gjør det vi gjør.

Og Irak har ikke Bush bestemt seg for hvor mange flere tropper som trengs for sikkerhetens del i det krigsrammede landet.

- Det har jeg ikke diskutert med forsvarsministeren ennå. Det går for øvrig svært bra med vår opptrening av irakiske tropper, sier presidenten.

Fire annerledes år

George W. Bush kan nå puste ut, og ta fatt på sin andre periode som president i USA.

Han slipper nå å tenke på gjenvalg, noe som helt sikkert har ligget i bakhodet hans - ikke minst det siste året, men kanskje også enda lenger enn det.

Men han må likevel tenke på hvordan han ønsker å bli husket etter åtte år som president. Og så må han ikke glemme at Republikanerne skal ut i en ny valgkamp om fire år.

Så han kan ikke slippe seg helt løs, uten å tenke på hva han gjør.

<B>KLAR FOR NY PERIODE:</B> Bush feirer seieren over Kerry. Nå er det klart for å bestemme hvilke folk han vil ha med seg videre i en ny periode.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media