Vil danne internasjonalt muslimsk nettverk

KØBENHAVN (Dagbladet.no): Danmarks mest populære politiker er muslim. Nå vil Naser Khader forene moderate muslimer verden over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi er imot at de radikale imamene setter dagsorden i Danmark. De har styrt fordi den stille majoriteten ikke har sagt noe. Vi kjemper for å vise at demokrati og islam kan kombineres, sier den dansk-syriske politikeren Naser Khader til Dagbladet.no.

I løpet av de siste ukenes karikaturbråk har Khader fått stjernestatus i Danmark. Han har gått ut mot fundamentalistene, og ønsker ikke at den danske regjeringen skal beklage trykkingen av Muhammed-karikaturene i Jyllandsposten. Khader kritiserer også danske imamer for å tale med to tunger, og har sett seg lei på at de får representere hele den danske muslimske befolkningen i media.

Går for verden

I dag holdt Khader pressekonferanse om ambisjonene til det nystartede nettverket Demokratiske muslime. Nye muslimske forbilder og talsmenn skal frem, muslimer for demokrati og menneskerettigheter.

- Vår ambisjon er å engasjere videre og slå oss sammen med likesinnede. Muslimer verden over må vise at islam er mer enn vold. Man kan være for demokrati og muslim samtidig, sier Khader.

I en meningsmåling denne uken kom det fram av 85 prosent støtter Khader og hans håndtering av muhammedsaken. Det gjør ham til Danmarks mest populære politiker akkurat nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer