FUNNET I ELVA: Tirsdag ble levningene av Kari Grønnesetad (56) heist opp fra Skienselva. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
FUNNET I ELVA: Tirsdag ble levningene av Kari Grønnesetad (56) heist opp fra Skienselva. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer

- Vil de komme med enda en ny siktelse dersom han blir løslatt igjen?

Forsvarer i Skien-drapssaken er oppgitt over politiet og påtalemakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nå er klienten min løslatt to ganger av tingretten og én gang av lagmannsretten. Om politiet og påtalemakten ikke får medhold i den nye anken - vil de da komme med enda en ny siktelse? spør advokat Tollef Skobba retorisk.

Skobbas klient - den 34-årige Skiens-mannen som er siktet for ikke å ha hjulpet et menneske i nød i forbindelse med drapet på Kari Grønnestad - ble i dag løslatt av en domstol for tredje gang siden han ble pågrepet søndag. Men han blir sittende i varetekt fordi politiet og påtalemakten igjen har anket kjennelsen.

- Politiet har anket avgjørelsen og bedt om oppsettende virkning, opplyser politiadvokat og påtaleansvarlig Guro Siljan i en pressemelding.

- Vanskelig Skobba er oppgitt over politiet, som også har endret siktelsen mot klienten. I utgangspunktet var 34-åringen siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse, men er nå siktet for å ha unnlatt å hjelpe Grønnestad.

Politiet mener han hadde mulighet til å redde Grønnestads liv da 56-åringen ifølge siktelsen ble angrepet av datteren under et besøk hjemme hos ham og hans 31-årige samboer (datteren). Nedre Telemark tingrett er ikke enig, og finner at det ikke er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha forbrutt seg mot straffelovens paragraf 242.

- Klienten min synes det er vanskelig å ta innover seg de ulike beskjedene. Han tror han skal slippe ut, bare for å finne ut at det likevel ikke stemmer, sier Skobba.

Lukkede dører Påtalemakten krevde at dagens fengslingsmøte skulle gå for lukkede dører, som under de tidligere fengslingsmøtene. Skogga og klienten ønsket at pressen skulle få tilgang til rettsforhandlingene, men retten hørte igjen på påtalemakten i dette spørsmålet. Forsvareren har liten sans for det han kaller hemmelighold.

- Jeg skulle ønske at det min klient forklarer seg om, kunne komme fram. Det ville gi offentligheten større forståelse av hva han har vært oppe i, sier Skobba.

Kari Grønnestad forsvant i juni 2012 etter et besøk hos datteren og hennes samboer. Politiet mistenkte ingenting kriminelt før 34-åringen søndag ringte politiet og fortalte at han hadde vært vitne til drapet på 56-åringen for tre år siden. Samme dag ble han og samboeren pågrepet, sistnevnte er siktet for forsettlig drap og er fengslet for fire uker.

Tirsdag fant politiet menneskelevninger i Skienselva. Levningene er nå bekreftet å tilhøre Grønnestad.

Nekter skyld Både Grønnestads datter og hennes samboer nekter straffskyld etter siktelsen, på tross av at Telemark politidistrikt tidligere i uka meldte at 34-åringen har innrømmet å ha medvirket til å frakte liket av Grønnestad fra leiligheten til Skienselva.

DREPT: Kari Grønnestad (56) hadde vært savnet i nesten tre år da levningene av henne tirsdag ble funnet i Skienselva. Foto: Nils Petter Lotherington
DREPT: Kari Grønnestad (56) hadde vært savnet i nesten tre år da levningene av henne tirsdag ble funnet i Skienselva. Foto: Nils Petter Lotherington Vis mer

Ifølge lokalavisa Vardens opplysninger ble liket plassert i samboerparets hundebur før det ble senket i elva.

Noe motiv har så langt ikke kommet fram. Den 31-årige drapssiktede datteren satt i går i et fem timer langt avhør, men skal avhøres på ny over helga.

- Det var et vanskelig avhør, med mye følelser, kommenterte datterens forsvarer Bjørn Nærum overfor Dagbladet i går.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar til dagens rettsforhandlinger fra Telemark politidistrikt. Til NTB opplyser politiadvokat Guro Siljan at både den tekniske og taktiske delen av etterforskningen fortsetter.

IRRITERT: Advokat Tollef Skobba er irritert over hemmeligholdet rundt klientens forklaring.  Foto: Per Flåthe / Dagbladet
IRRITERT: Advokat Tollef Skobba er irritert over hemmeligholdet rundt klientens forklaring. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer