Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil dele Tine i separate selskaper

Frp ønsker å dele Tine AS i separate selskaper. Partiet regner med Stortingets støtte til forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Næringspolitisk talsmann i Frp, Øystein Hedstrøm, sier til NTB at partiet har arbeidet en tid med dette forslaget, som fremmes for Stortinget 1 mars, som et dokument 8 forslag - privat lovforslag.

- Forslaget tar sikte på å oppnå konkurransemessige forhold for matvaresektoren i landbruksnæringen, og dreier seg om tre typer matvarer - egg og fjørfe, kjøtt og melk.

- Vårt forslag går ut på å skille råvareandelen og markedsdelen i Tine og opprette egne selskaper for disse. I dag skjer det økonomiske transaksjoner mellom disse delene, men vi ønsker å danne et Tine der de to virksomhetene er fullstendig atskilt, sier Hedstrøm.

Tine viktig faktor

Frp-talsmannen sier at det ligger an til at dette dokument 8-forslaget vil få flertall i Stortinget, for mye tyder på at blant annet Arbeiderpartiet vil støtte det, ifølge Hedstrøm.

- Dessuten har Tines styreleder Jostein Frøyland uttalt seg positivt om forslaget, sier Øystein Hedstrøm til NTB.

Arbeiderpartiets Olav Akselsen sier til NTB at Frp ikke skal ta det for gitt at Ap vil støtte dette forslaget.

- Vel har Tine dummet seg ut, men konsernet er likevel en viktig faktor i norsk landbrukspolitikk. Ap skal være med på å vurdere ulike forslag når det gjelder konkurransen, men det er helt noe annet enn å underminere Tine slik Frp vil gjøre, sier Akselsen til NTB.

Vurderer

Tines styreleder Frøyland har tidligere uttalt at han ikke tar gjenvalg under årsmøtet som Tine AS skal ha på Lillestrøm i slutten av april. Til Stavanger Aftenblad sier Frøyland at han nå holder døren på gløtt for å fortsette - dersom valgkomiteen og årsmøtets deltakere ønsker det.

- I den situasjon som Tine er kommet opp i, må alt vurderes. I januar ga jeg valgkomiteen beskjed om at min tid som tillitsvalgt i Tine var slutt. Men nå har jeg signalisert at jeg kan være villig til å fortsette hvis valgkomiteen ber meg om det, sier Frøyland.

Årsaken er den støy om Tine som er oppstått i kjølvannet av at personer innen konsernet skal ha hatt tanker om å få bort konkurrenten Synnøve Finden fra ICA-butikken.

(NTB)