Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil demonstrere for Maria Amelie i tre byer

Allerede torsdag ettermiddag er det tillyst demonstrasjoner både i Oslo, Bergen og Trondheim.

FÅR STØTTE: I løpet av få timer natt til torsdag meldte flere tusen seg inn i Facebook-grupper til støtte for Maria Amelie. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
FÅR STØTTE: I løpet av få timer natt til torsdag meldte flere tusen seg inn i Facebook-grupper til støtte for Maria Amelie. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av få timer natt til torsdag meldte flere tusen seg inn i Facebook-grupper til støtte for Maria Amelie.

Klokken 17 torsdag ettermiddag er det tillyst demonstrasjoner både på Torgallmenningen i Bergen, utenfor Justisdepartementet i Oslo og i Trondheim.

Det internasjonale fribynettverket, ICORN, har dessuten besluttet at de vil forsøke å finne en friby til Maria Amelie.

- De har vært i kontakt med henne om dette før, og nå som situasjonen er akutt, vil de umiddelbart forsøke å finne en løsning. Aktuelle byer kan være Ljubljana eller Amsterdam, sier Rune Berglund Steen Antirasistisk Senter til NTB.

Rektor Dag Hareide ved Nansenskoken sier han skammer seg.

- Jeg så henne to minutter før pågripelsen. Da jeg kom ut av skolen, hadde de pågrepet henne. Jeg skammer meg over å være norsk. Dette er ikke en rettsstat verdig, sier rektoren til NRK.

Også Amnesty International reagerer skarpt etter pågripelsen.

- Det er ironisk at det skjer på Nansenskolen i Nansenåret. Nansen fikk nobelprisen for sitt arbeid for flyktninger. Dette er skammelig, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge til VG Nett. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling