- HAN REPRESENTERER IKKE OSS: Muslimer i Larvik tar avstand fra Mohyeldeen Mohammad, og vil mandag arrangere en demonstrasjon mot ham. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- HAN REPRESENTERER IKKE OSS: Muslimer i Larvik tar avstand fra Mohyeldeen Mohammad, og vil mandag arrangere en demonstrasjon mot ham. Foto: John T. Pedersen/DagbladetVis mer

Vil demonstrere mot Mohyeldeen Mohammad

- Han representerer ikke oss, heter det i en uttalelse fra muslimer i Larvik som tar avstand fra uttalelsene til Mohammad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Mandag arrangerer muslimer i Larvik en demonstrasjon for å ta avstand fra uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad.

- Han representerer ikke oss, heter det i en uttalelse fra initiativtakerne til demonstrasjonen ifølge Østlands-Posten.

I en pressemelding oppfordrer initiativtakerne muslimer som bor i Larvik til å møte på torget i Larvik for demonstrere mot uttalelsene Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad (24) har kommet med de siste dagene.

- Vi ønsker å vise at uttalelsene ikke er representative for flertallet av muslimer i Larvik og Norge. Hans ytringer om å true landet med terrorisme, innføre islamske lover i Norge, og å steine homofile til døde, er uakseptable og vi mener det er viktig å få fram at han står ganske alene om disse standpunktene, sier Malika Hamarash og Ahmad Siddiq Umar som er initiativtakere til markeringen. Begge er muslimer fra Larvik.

De to sier muslimer i Norge er en like sammensatt gruppe som alle andre grupper.

- Vi er redde for at den massive mediedekningen av Mohammad fører til et stigmatisert og endimensjonalt bilde av oss. Vi er like redde for hans uttalelser som alle andre, sier de to.

(NTB)