Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil deportere hundrevis av islamister

Tyske myndigheter forbereder utvisning av flere hundre antatte militante islamister, etter at en ny innvandringslov trådte i kraft denne måneden, ifølge magasinet Der Spiegel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tjenestemenn er i ferd med å lage lister over folk de ønsker å få ut av landet.

Den nye loven gjør det lettere å utvise folk fra Tyskland. De som utvises kan ikke lenger bruke de vanlige juridiske kanalene til å anke utvisningsvedtaket.

Det er opprettet et eget panel ved den føderale administrative domstolen som skal behandle sakene, og det finnes ingen ankemuligheter. Det er ventet at dommerne vil behandle opptil 2.000 saker i året, ifølge Der Spiegel.

Innenriksdepartementet ville ikke kommentere Der Spiegels påstander om at tyske myndigheter er i ferd med å gjennomføre en storaksjon for å bli kvitt påståtte militante islamister.

Dersom det finnes bevis for at noen har deltatt på en treningsleir for al-Qaida, bør det være grunn nok til å utvise en utlending, har innenriksminister Otto Schily antydet. Det samme gjelder dersom man sprer videoer som oppfordrer til hellig krig. (©NTB)