ADVARES:  Putins utsendte advarer Finland mot å bli Nato-medlem. Her er Russlands president Vladimir Putin (t.v.) avbildet med den finske presidenten, Sauli Niinisto. Dette bildet er tatt under et møte i Sibir i fjor. Foto: AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININ
ADVARES: Putins utsendte advarer Finland mot å bli Nato-medlem. Her er Russlands president Vladimir Putin (t.v.) avbildet med den finske presidenten, Sauli Niinisto. Dette bildet er tatt under et møte i Sibir i fjor. Foto: AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI / ALEXEY DRUZHININVis mer

«Vil dere være med og starte tredje verdenskrig?»

Russland advarer Finland mot å bli Nato-medlem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det finnes ikke russisk hat mot Finland, men hvis Finland blir medlem i NATO, viser det at landet har et Russland-kompleks, sier president Vladimir Putins personlige utsending Sergej Markov, som er statsviter, til Hufvudstadsbladet.

- Hvis Finland ønsker å bli med i NATO bør dere først tenke litt. Vil dere være med og starte tredje verdenskrig? Antisemittismen startet andre verdenskrig. Russofobien kan starte en tredje. Finland er et av de mest russofobiske landene i Europa, etter Sverige og de baltiske landene, sier Markov til den finske avisen.

Han kaller russofobi i finske medier «avskyelig» og sier han har sluttet å lese oversettelser fra finske medier. Han trekker fram uttrykket «dette kan føre til at den russiske innflytelsen øker» som eksempel på det han kaller russofobi.

I det samme intervjuet spår Markov at den østlige delen av Ukraina, inkludert Donetsk, Luhansk, Charkiv, Odessa, Dnipropetrovsk og Zaporozjie kommer til å danne en ny føderasjon som skal hete Novorossija.

(NTB)