- Vil det tjene samfunnet at husmødre blir advokater?

50 000 sider frigitt om høyesterettskandidat Roberts .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): John Roberts vil sannsynligvis ende opp som den neste amerikanske høyesterettsdommeren, etter at han ble nominert av president Bush i juni. Over femti tusen sider med dokumenter som dekker Roberts embetstid i Det hvite hus mellom 1982 og 1986, har nå blitt frigitt, skriver AP.

Roberts skal ha vært negativ til statlige kampanjer mot diskriminering av kvinner. En lærer som var blitt advokat, var blitt nominert til å motta et stipend for kvinner som gjorde en forandring i livet sitt etter fylte 30 år. Roberts avviste nominasjonen.

- Man kan spørre seg om det vil være til samfunnets beste at husmødre blir advokater, men jeg antar at det får dommerne bestemme, skrev han i forbifarten på avslaget.

Dokumentene ble frigitt samtidig fra Washington og Reaganbiblioteket i California. Mer enn to tusen sider er fremdeles ikke tilgjengelige for innsyn av hensyn til nasjonens sikkerhet eller privatlivets fred.

I tillegg har Det hvite hus nektet demokratene i senatet å få innsyn i dokumenter fra Roberts tid som høytstående juridisk rådgiver under Bush senior.

<strong><b>JOHN ROBERTS:</strong></b> Har ikke vært positivt innstilt til kvinner i arbeidslivet.
JOHN ROBERTS: Har ikke vært positivt innstilt til kvinner i arbeidslivet. Vis mer
VOKTER DOKUMENTENE: Men det er sannsynligvis ikke mye der som vil få demokratene til å bli velvillig innstilt til den konservative dommeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer