Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil diskutere Krekar på FN-toppmøte

Saken blir trolig samtaleemne.

FN-EMNE?: Krekar-saken blir trolig ett av samtaleemnene hvis Norges utenriksminister får til et møte med sin irakiske kollega under FN-toppmøtet neste uke. Foto: SCANPIX
FN-EMNE?: Krekar-saken blir trolig ett av samtaleemnene hvis Norges utenriksminister får til et møte med sin irakiske kollega under FN-toppmøtet neste uke. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Krekar-saken blir trolig ett av samtaleemnene hvis Norges utenriksminister får til et møte med sin irakiske kollega under FN-toppmøtet neste uke.

Utenriksdepartementet bekrefter at det på et slikt møte vil være naturlig å drøfte temaer «som har vært diskutert på tidligere møter mellom de to».

Ett av disse temaene, som senest ble tatt opp i sommer, har vært nettopp Krekar-saken, og hvordan mulla Krekar skal kunne sendes til Irak uten å risikere dødsstraff.

Kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Marte Kopstad, bekrefter at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) vil forsøke å få til et bilateralt møte med sin irakiske kollega under FNs hovedforsamling i New York neste uke.

- Men slike møter er alltid forbundet med usikkerhet, fordi programmet er så hektisk, sier Kopstad til NTB.

Hun sier Støre ikke vil gå ut med noen agenda før et eventuelt møte, men understreker at det vil være naturlig å diskutere temaer som har vært diskutert på tidligere bilaterale møter mellom de to utenriksministrene.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling