Vil DNA-sjekke over 30 mulige voldtektsmenn

Teknisk funn på åsted kan bli fellende. Skoleelev (18) og flere straffedømte på politiets liste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Oslo er nå i ferd med å ta blodprøver av så mange som mulig av 30-40 navngitte menn som har dukket opp som tips fra publikum etter de brutale voldtektsforsøkene i vår.

Flere av mennene har ifølge tipserne sterke likhetstrekk med en av de to fantomtegningene som er publisert etter beskrivelser fra kvinnene som ble overfalt.

Fant DNA på åsted

DNA-prøvene fra de utpekte vil bli sjekket opp mot et svært interessant funn som ble gjort av politiets tekniske etterforskere. Det skjedde på åstedet for ett av voldtektsoverfallene.

- Jeg vil ikke gå inn på hvordan dette DNA-sporet ble sikret, men det er riktig at referanseprøver fra mennene som blir avhørt sendes til analyse for å holdes opp mot det aktuelle funnet, sier politiadvokat Trude Sparre til Dagbladet.no.

Mens flere av mennene har vært inne til såkalt alibisjekk, er trolig de som ikke har vært det vel så interessante. En rekke av mennene er tidligere straffedømte, og skyr politiet som pesten.

Det gir etterforskerne store vanskeligheter fordi mange er tilnærmet umulige å få tak i. Samtidig har politiet kunnet lage en stor mappe med tidligere arrestasjonsbilder som har blitt vist til kvinnene som var ofre for overfallene. Dette har imidlertid ikke gitt konkrete resultater, og ingen er så langt i nærheten av å få status som mistenkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer