IKKE DEN FØRSTE OG DEN YNGSTE: Det var bildet av 13 år gamle Alfie, som ser langt yngre ut, som virkelig gjorde at saken vakte oppstandelse. Alfie var ikke den yngste som er blitt pappa i Storbritannia. I 1999 ble James Sutton fra Manchester, den gang 13, far til tvillinger. Foto: AFP PHOTO/Stringer/SCANPIX
IKKE DEN FØRSTE OG DEN YNGSTE: Det var bildet av 13 år gamle Alfie, som ser langt yngre ut, som virkelig gjorde at saken vakte oppstandelse. Alfie var ikke den yngste som er blitt pappa i Storbritannia. I 1999 ble James Sutton fra Manchester, den gang 13, far til tvillinger. Foto: AFP PHOTO/Stringer/SCANPIXVis mer

Vil DNA-teste for å bevise at Alfie (13) er faren

To andre tenåringsgutter hevder de er faren til barnet, mens Alfie kjemper om gullkantede TV-avtaler og millioninntekter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Bildet og historien om 13 år gamle Alfie Patten har gått verden rundt, etter at den engelske tabloiden The Sun brakte den utrolige saken på sin forside fredag.

Alfie, gutten med babyansiktet, var bare 12 år gammel da kjæresten Chantelle Steadman (14) ble gravid. Mandag denne uken kom lille Maisie Roxanne til verden på et sykehus i East Sussex.

Alvorlig
Saken vakte oppstandelse, også blant politikerne i Storbritannia. David Cameron, leder for det konservative partiet, mener de titusenvis av tenåringsgraviditetene som skjer hvert år er et uttrykk for at noe er galt i det britiske samfunnet.

- At gutter og jenter blir foreldre for tidlig avslører et alvorlig problem i vårt samfunn, sa Cameron, som knapt kunne tro sine egne øyne, da han fikk høre historien om Alfie.

Men i kjølvannet av skandaleoppslaget følger også nye spekulasjoner. En annen britisk tabloidavis, News of the World, forteller i dag at 16 år gamle Richard Goodsell hevder han er faren til den nyfødte jentebabyen.

Nye kandidater
Richard sier han var kjæreste med Chantelle i tre måneder, omtrent på den tida da hun må ha blitt gravid.

- Jeg vet at jeg er faren. Alle tror jeg er det. Vennene mine sier babyen har mine øyne - til og med moren min synes det, sier Richard til den beryktede tabloidavisen.

News of the World har også snakket med en tredje gutt, Tyler Baker (14). Også han tror han er faren til Englands mest omtalte baby. Spekulasjonene om hvem som er faren til Maisie, har fått Alfies far, 45 år gamle Dennis Patten til å ta grep.

- Vi må vite det med sikkerhet. For Alfies, mammaens og barnest skyld, sier Dennis Patten, selv far til ti barn.

Pengekrangel
Men med de enorme pengesummene som er involvert er det svært få som tror at en DNA-test vil skje i nær fremtid.

Den britiske avisa The Independent skriver at familien har havnet i en stor pengekrangel med The Sun. Avisa beskyldes for å ha «utlevert» familien til en hel medieverden for bare 25 000 pund, snaue 250 000 kroner. Etter at saken var ute, skal The Sun ha forsøkt å reforhandle prisen til 100 000 kroner.

Medierådgiver Max Clifford, som blant annet representerer Simon Cowell, sier familien kunne fått det firedobbelte for det første intervjuet. Fredag ble han kontaktet av Dennis Patten som ba om hjelp til å håndtere den store mediepågangen.

Kan tjene millioner
Trolig kjemper så mange som 15 TV-stasjoner om å få det første intervjuet med de nybakte foreldrene og det lille barnet. Anslagene går ut på at den som får avtalen må punge ut med 80 000 pund, eller nesten 800 000 norske kroner.

Phil Hall, tidligere redaktør for News of the World, tror familien kan komme til å tjene så mye som en halv million pund i løpet av de nærmeste årene.

- Ingen vil fremstille Alfie som en rollemodell eller feire det som er skjedd. Men på samme tid, folk har mye sympati med ham. Det er et moralsk dilemma, men det er en historie som er en nasjonal debatt.

Skulle det skje, ville de økonomiske utsiktene se langt lysere ut for det unge paret og barnet. I dag bor de hjemme hos Chantelles mor, Penny (38), Steve (43) og fem søsken. Familien lever på trygd.

Skulle babyhistorien gi den forventede avkastningen vil det også bety en ny hverdag for Alfie. I videointervjuet med The Sun fortalte han at han knapt pleide å få lommepenger. På spørsmål om hvordan han skulle forsørge familien finansielt, spurte han: «Hva betyr finansielt»?