- Vil dø i kampen mot Israel

Palestinere i Norge er rasende over situasjonen i hjemlandet, men vil ikke gå til aksjoner mot israelske mål i Norge. - Det ville bare skade den palestinske saken. Å dø i kamp mot Israel er noe annet. Jeg drømmer om å reise med et maskingevær til Israel, sier Abdul (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte de unge palestinerne på Grønlands Torg i går kveld. De forsvarer selvmordsaksjonene mot Israel, men avviser at dette kunne skje i Norge.

- Det er bare tull at noen skulle sprenge seg i lufta her i Norge. Hvorfor skulle de gjøre det? Det ville bare ødelegge for oss selv. Vi ser på nordmenn som allierte. De har gitt oss mye støtte. Sannsynligvis er det israelere som har plantet denne informasjonen for å sverte palestinere i Norge, sier Abdul (20).

- Vil ofre livet

Mohammed (27) klarer ikke å sette ord på sitt raseri over det som skjer i hjemlandet.

- De palestinerne jeg kjenner, ønsker bare å reise til Israel og ofre livet i kampen for sin stat. Dersom det hadde vært en mulighet, ville jeg reist med det samme. Man føler seg så hjelpeløs når man sitter i et fremmed land og ser det som skjer på TV. Det eneste vi kan gjøre nå, er å sende penger og demonstrere. Hva ville du gjort, dersom noen hadde drept dine barn og din familie, jevnet huset ditt med jorda og okkupert ditt land? Nordmenn drev jo også motstandskamp da dere var okkupert av tyskerne, sier Mohammed. Han ønsker ikke å bli tatt bilde av.

- Harde ord

Palestinerne Dagbladet snakket med i går, kan fortelle om en meget opphetet stemning i miljøet.

- Det kan falle mange harde ord. Det er ikke alltid folk mener det de sier. Nordmenn kan være trygge på at ingen ting vil skje her i landet. Kampen foregår i Palestina og Israel, ikke i Norge, sier Nazar (38).

Han forteller om barna som sitter hjemme og gråter etter å ha sett bilder på TV.

- Hva er terror? Selvmordsbombene er siste utvei, og vi kommer til å vinne. Allerede nå taper staten Israel milliarder på svikt i turiststrømmen. Mens israelere flykter fra sitt land, ønsker palestinerne bare å reise til sitt land for å fortsette motstandskampen, sier Abdul.

- Hva skjer hvis president Arafat blir drept av Israel?

- Da blir det fullstendig galskap. Ingen vet hva som vil kunne skje.

- Ville det utløst aksjoner i Norge også?

- Jeg kan bare snakke for meg selv. Jeg ville aldri ha skadet noen i Norge, men mennesker gjør mye rart når det koker over i hodet, sier Mohammed (27).

RASENDE: Palestinere i Norge avviser at det kan komme til terroraksjoner i Norge. - Det ville bare skade vår sak, sier Nazar (38) (t.v.). Terror i Israel er noe annet: - Jeg drømmer om å reise dit med et maskingevær, sier Abdul (20).