Vil dømme narkolangere for overdosedrap

Går til krig mot skyhøyt antall heroin-overdoser i USA.

- VI SKAL VÆRE HENSYNSLØSE: Statsadvokat Joseph D. Coronato viser fram heroinbeslag og sier nye metoder og gamle metoder skal tas fram for å få narkoslangere dømt for brukernes overdosedødsfall. En statistikk som har skutt i været de siste åra. Foto: AP / Mel Evans / NTB Scanpix
- VI SKAL VÆRE HENSYNSLØSE: Statsadvokat Joseph D. Coronato viser fram heroinbeslag og sier nye metoder og gamle metoder skal tas fram for å få narkoslangere dømt for brukernes overdosedødsfall. En statistikk som har skutt i været de siste åra. Foto: AP / Mel Evans / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(dagbladet): - Vi kommer til å være hensynsløse, sier påtaleansvarlig Joseph Coronato i Ocean County i New Jersey i USA til nyhetsbyrået AP.

Antallet heroin-overdoser i landet har skutt til himmels de siste årene med 66 prosent fra 2007 til 2011. Antallet dødsfall har økt med 55 prosent.

For å møte den mørke statistikken, blåser påtalemaktene i flere stater i USA støvet av en gammel, streng føderal lov i landet.

20 års fengsel I stedet for å gå etter brukerne skal etterforskerne ved hjelpe av lovverket, nye etterforskningsmetoder og nyskapende teknologi gå etter menneskene som selger og dealer stoffet til brukerne, på en ny måte.

Og straffene skal bli harde.

Loven de skal bruke er sjelden brukt, men nå skal den tas fram igjen. Den sier narkodealere og produsenter kan gjøres ansvarlige for narkobrukere død, og de kan dømmes til maksimalt 20 års fengsel, skriver AP, som har laget en større reportasje om emnet.

Kriminalåsted I tillegg skal ikke overdose behandles som et ulykkessted, men et kriminalåsted. Det vil si at ambulansepersonell må jobbe annerledes, og det skal foretas kriminaltekniske undersøkelser på stedet. Åstedsgranskerne skal sende ofrene til obduksjon og sikre rettsmedisinske bevis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer