Brukte forsvarsspray

Vil dømme Oslo-mann til døden

Dommeren i Somaliland vil dømme en 54 år gammel norsk statsborger til døden. Mannen hevder han forsvarte seg med sprayboks og nekter for å ha drept noen.

ANKLAGET: Her i det delvis norsk finansierte piratfengselet i Hargeisa i Somaliland, sitter den norske statsborgeren som er anklaget for overlagt drap. Han risikerer å bli skutt. Foto: Tony Karumba / AFP
ANKLAGET: Her i det delvis norsk finansierte piratfengselet i Hargeisa i Somaliland, sitter den norske statsborgeren som er anklaget for overlagt drap. Han risikerer å bli skutt. Foto: Tony Karumba / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen fra Oslo – som har vært norsk statsborger siden 1995 – frykter at han blir dømt til døden og skutt.

- Jeg var i retten onsdag i forrige uke. Da ville dommeren dømme meg til døden, for overlagt drap. Først da jeg nektet å forklare meg, ble saken midlertidig utsatt, forteller mannen til Dagbladet.

Mannen sitter nå i varetekt i et fengsel som norske og danske myndigheter har finansiert, Hargeisa fengsel i Somaliland. Et fengsel som opprinnelig ble bygget for å plassere pirater som kapret skip ved Afrikas Horn.

Var på ferie

- Jeg var på ferie i Somaliland. Ved 21-tiden 4. april i år var på vei hjem. Uten forvarsel ble jeg angrepet av en mann. Han sparket og slo, mens jeg forsøkte å beskytte meg. Til slutt klarte jeg å få fram en sprayboks, som jeg hadde kjøpt på Clas Ohlson i Oslo. Jeg trodde det var pepperspray, men den lille sprayboksen heter forsvarsspray og kostet 159 kroner, forteller 54-åringen.

- Da jeg fikk sprayet ham, kom jeg meg i sikkerhet, forteller mannen som er anklaget for overlagt drap på en mann i Somaliland.

Dagbladet klart søndag å få direkte kontakt med mannen via en telefon i fengselet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer