Vil dømme Toska-venn til 18 års fengsel

Kan få en av Norges strengeste narkodommer.

BESLAG: Politiet fulgte smuglerne fra Sverige til Norge. Da de slo til, beslagla de over 50 kilo amfetamin. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet fulgte smuglerne fra Sverige til Norge. Da de slo til, beslagla de over 50 kilo amfetamin. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet har for lengst pekt ham ut som leder av nettverket de mener forsynte store deler av Østlandet med amfetamin og hasj. Nå risikerer han å få en av norsk domstols strengeste straffer for narkotikakriminalitet.

Etter en knapp måned på tiltalebenken i Nedre Romerike tingrett, fikk den 45 år gamle vennen av NOKAS-raner David Toska høre aktors prosedyre.

Statsadvokat Hulda Karlsdottir la der ned påstand om 18 års fengsel for mannen, som blant annet er tiltalt for å ha organisert innførselen og distribusjonen av 50,68 kilo amfetamin, 86,96 kilo hasj og 7,08 kilo råopium.

Nærmest fra første dag har 45-åringen nektet å forklare seg overfor politiet. Heller ikke i retten la han kortene på bordet, men erkjente befatning med deler av den innførte narkotikaen.

To av de andre tiltalte erkjent i retten at de kjørte til Sverige og hentet sekkene og pappkassene med stoff. De hevder derimot at de trodde det utelukkende var snakk om hasj. Statsadvokaten la med det som bakgrunn ned påstand om fem og et halvt års fengsel for dem begge.

- Svært høy straff

Etterforskningen, som av politiet fikk navnet «Operasjon Crescendo», er ikke den eneste store narkotikasaken i norske rettssaler den siste tida. Like før jul ble en dansk statsborger dømt i Oslo tingrett for smugling av 1,6 tonn hasj. Mannen fikk 19 års fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer