Vil dopingteste på treningssentre

Treningssentrene ønsker seg et nytt regelverk som gir mulighet til å teste alle medlemmer. Datatilsynet sier nei.

ØNSKER TESTING: Bransjeorganisasjonen for treningssentrene i Norge ønsker å kunne teste sine medlemmer. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien/Scanpix
ØNSKER TESTING: Bransjeorganisasjonen for treningssentrene i Norge ønsker å kunne teste sine medlemmer. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Treningssentrene ønsker seg et nytt regelverk som gir dem mulighet til å teste alle medlemmer, men Datatilsynet sier nei.

- Vi har ingen virkemidler i dag, sier Anne Thidemann, generalsekretær i Treningsforbundet, som er bransjeorganisasjonen for treningssentrene i Norge.

De vil ha mer kontroll over sine medlemmer og mener Datatilsynet står i veien, melder NRK.

- Det ser nesten ut som hensynet til personvernet går foran det å jobbe for en dopingfri idrett, sier Thidemann.

Direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet er ikke enig.

- Det synes jeg er en helt urimelig og gal påstand. Vi har stor respekt for arbeidet mot doping, men samtidig er vår oppgave å ivareta vanlige borgeres integritet, sier Thon til NRK.

I dag kan Anti Doping Norge bare teste medlemmer av Norges Idrettsforbund og folk som har skrevet under på at de går med på å avlegge dopingprøver. Nå vil treningssentrene selv bestemme hvem som skal testes, uten å måtte be om lov. Men det vil ikke Datatilsynet ha noe av.

- Vi vil ikke gå med på et krav om at det stilles betingelser for å trene på et treningssenter og at vanlige folk skal underlegge seg dopingkontroll, sier Thon.

(NTB)