Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil drepe alle muslimer som kjemper for likestilling

Islamsk geistlig publiserte fatwa på Internett.

MED KONTROVERSIELL FATWA: På dette huset er det tegnet anti-amerikanske slagord. Foto: AFP/Scanpix
MED KONTROVERSIELL FATWA: På dette huset er det tegnet anti-amerikanske slagord. Foto: AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En kjent islamsk skriftlærd har i Saudi-Arabia oppfordret til å drepe enhver muslim som tar til orde for likestilling mellom kjønnene i det strengt islamske landet.

Trusselen settes fram i en fatwa som ble offentliggjort tirsdag på hjemmesiden til den skriftlærde sjeik Abdurrahman al-Barrak.

Der heter det at den som tillater at menn og kvinner møtes på arbeidsplasser eller universiteter i kongeriket, «er en vantro som må drepes».

Gutter og jenter holdes atskilt i undervisning i Saudi-Arabia, og det samme gjelder for universitetene. I banker og på kontorer arbeider kvinner i egne avdelinger og har stort sett bare kontakt med mannlige kolleger på telefon.

Det eneste stedet der skillet i arbeidslivet er opphevet, er på sykehus, der det ville by på store praktiske problemer å gjennomføre. I fjor ble det også åpnet for felles undervisning av mannlige og kvinnelige studenter på Kong Abdullah-universitetet for vitenskap og teknologi (KAUST).

Flere lærde, konservative muslimer har kritisert beslutningen.(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!