Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil drepe amerikanere igjen

9/11-tiltalte Zacarias Moussaoui viser overhodet ingen anger i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den franske statsborgeren Zacarias Moussaoui er den foreløpig eneste tiltalte etter terrorangrepene 11. september 2001. I retten torsdag gjorde han ingen forsøk på å holde sine antiamerikanske holdninger tilbake.

På spørsmål om han angret å ha bidratt til å ta nær tre tusen amerikanske liv, svarte han «ingen beklagelser, ingen anger», og da en advokat ville vite om han kunne tenke seg å gjøre det igjen, var svaret like kontant: «hvor som helst, når som helst», skriver BBC News.

I retten torsdag refererte han til koranen og påsto at  Islam krever at muslimer er en supermakt, og at de ikke ville gi seg før amerika var beseiret.

Allikevel håper Moussaoui på å unngå dødsstraff, og har uttalt at han er overbevist om at USA vil tilby ham i en byttehandel mot amerikanere i fangenskap i muslimske land. Han benyttet også torsdagen til å høylydt skjelle ut sine forsvarere for deres udugelighet.

Forsvarerne kjemper mot henrettelse av al-Qaida-medlemmet med begrunnelse i at Moussaoui hadde en begrenset rolle i angrepet og at han har spor av psykiske lidelser. De mener også at hans hatske utsagn i retten er en bevisst strategi for å få dødsstraff, og dermed dø som martyr, skriver BBC News.

11. september 2001 satt Zacarias Moussaoui i fengsel i Minnesota. Men juryen har likevel besluttet at dødsstraff kan idømmes ham, fordi han visste om planene og bevisst løy om dette i avhør i august samme år. Dette hindret etterforskerne i å avsløre og stoppe angrepene, skriver Associated Press.

ANGRER IKKE:Zacarias Moussaoui, her utspurt av sin forsvarer Gerald Zelkin, sa i retten i Alexandria, Virginia torsdag at han gjerne vil delta i flere aksjoner mot amerikanere. Tegning: EPA
ANGRER IKKE:Zacarias Moussaoui, her utspurt av sin forsvarer Gerald Zelkin, sa i retten i Alexandria, Virginia torsdag at han gjerne vil delta i flere aksjoner mot amerikanere. Tegning: EPA Vis mer
LØY: Zacarias Moussaoui er tiltalt for terrorangrepene fordi han bevisst løy i avhør for å forhindre amerikanske etterforskere i å avdekke planene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media