Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil drepe dårlige muslimer

I den sudanske avisa Al-Anba ble det utlovet dusør til de som dreper dårlige muslimer eller vestlig-pregede sudanesere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene har arrestert flere personer etter at dusøren ble utlovet. De vil ikke si når eller hvordan personene ble arrestert eller hvor mange som er brakt inn, melder nyhetsbyrået AP.

Alle de arresterte er knyttet til avisannonsen, der det utloves dusør for drap på sudanesere som beskyldes for å være for vestlige eller ikke muslimske nok.

Annonsen sto i den offisielle avisa Al-Anba tidligere denne måneden. Annonsen var undertegnet av den ukjente gruppa Katibat al Furqan. 'Furqan' er et annet navn på Koranen og brukes også til å skille rett-troende fra de vantro, ifølge AP. 'Katibat' betyr kamp.

Furqans Kamp tilbød 10 millioner sudanesiske pund, eller rundt 30 000 kroner for hvert av drapene på ni sudanesere. I annonsen ble det spesielt understreket at drapsmennene må være muslimer.

På dødslista sto en journalist som er for vestlig, ifølge fundamentalistene. En dommer som er beskyldt for blasfemi, skal også drepes, i tillegg til en politiker fra Umma Party. Umma-politikeren har sagt at vanlige lover bør gjelde i hovedstaden i stedet for muslimsk lov.