Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil drepe gislene i Paris hvis Kouachi-brødrene blir drept

Gisseltakeren i Paris er venn av en av terrorbrødrene, sier politikilde til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS/OSLO (Dagbladet): Gisseltakeren i Paris har sagt at han vil drepe gislene hvis Kouachi-brødrene blir drept.

Gisseltakeren er identifisert som Amedy Coulibaly. Han holder seks personer som gisler i et jødisk bakeri, og skal være bevæpnet med to automatvåpen. En av de seks skal være hardt skadd, ifølge Reuters.

Coulibaly er en venn av de terrormistenkte brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32), sier en politikilde utenfor Dammartin-en-Goele til Dagbladet.

- Han har kommet med et krav om at han vil drepe gislene i Paris hvis Kouachi-brødrene blir drept, sier politikilden.

Den franske TV-kanalen RTL skriver også at gisseltakeren krever at politioperasjonen i Dammartin-en-Goele stanser.

- Rop og skrik Dammartin-en-Goele er industriområdet rundt sju mil utenfor Paris, hvor de to brødrene har forskanset seg. De har blitt jaget av massive politistyrker i over to døgn, mistenkt for massemordet i redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo. Inne på industriområdet skal de to terrorbrødrene holde minst ett gissel.

Dagbladets reporter på stedet sier at hun hører rop og skrik inne fra området.

Forbindelser Franske aviser skriver at den antatte gisseltakeren Amédy Coulibaly og den yngste av brødrene som mistenktes å stå bak Charlie Hedbo-terroren, Chérif Kouachi, har hatt kontakt med flere av de samme personene.

Begge knyttes i franske aviser til fluktplanene til den algeriske terroristen Smain Aït Ali Belkacem i 2010. Belkacem var mannen som sto bak angrepene på Paris-metroen i 1995.

Begge skal også ha hatt kontakt med den terrordømte islamske lederen Djamel Beghal, som skal ha møtt Osama bin Laden i Afghanistan og har sonet for planer om å sprenge den amerikanske ambassaden i Paris.

- Nøye planlagt Fransk politi bekreftet tidligere i dag at det er en forbindelse mellom gjerningsmannen og de terrormistenkte brødrene.

En rekke framtredende terrorforskere skriver i dag på Twitter at disse omstendighetene er tydelige indikasjoner på at tragediene i Paris denne uka har sammenheng og var nøye planlagt.

Amedy Coulibaly er også den som er mistenkt for å ha skutt en politikvinne i Paris i går.

- Dedikerte følgerne Han er 33 år, og fra Juvisy-sur-Orge in Ile-de-France. Ifølge Le Monde, var han og Cherif Kouachi de mest dedikerte følgerne av den Djamel Beghal.

Begge skal ha besøkt Beghals hjem i Murat, sør i Frankrike.

Ifølge franske L'Obs, møttes de to i fengsel i Paris mellom 2005 og 2006. Franske medier skriver at Coulibaly hadde konvertert, og ble radikalisert i fengsel.

Hayat Boumeddiene skal være Coulibalys kjæreste siden 2010, og hun bodde i hans hjem mens han sonet en dom i fengsel. Også hun skal ha en rolle i gisselsituasjonen ved det jødiske bakeriet.