SAKEN DROPPES: Saken mot Dominique Strauss-Kahn skal droppes. Det melder The New York Post i dag. Foto:  AFP Photo / David KARP
SAKEN DROPPES: Saken mot Dominique Strauss-Kahn skal droppes. Det melder The New York Post i dag. Foto: AFP Photo / David KARPVis mer

Vil droppe saken mot Strauss-Kahn

Aktoratet mot Dominique Strauss-Kahn vil be en dommer om å droppe anklagene i saken mot den tidligere sjefen for Det Internasjonale Pengefondet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Statsadvokatens kontor i New York vil legge ned et forslag om at saken mot Strauss-Kahn skal droppes i en rettshøring på torsdag. Det melder The New York Post i dag.

Saken har vært på tynn grunn siden slutten av juni. Stuepiken Nafissatou Diallo, som angivelig skal ha blitt utsatt for overgrep av Strauss-Kahn, har hatt et troverdighetsproblem helt siden det ble kjent at hun hadde løyet på asylsøknaden sin og andre aspekter ved fortida si.

Da dette ble kjent ble Strauss-Kahn sluppet fri fra husarresten. Men han har fortsatt forbud mot å reise fra landet. The New York Post rapporterer at aktoratet vil komme med skriftlige detaljerte bekymringer angående Diallos troverdighet. De vil gjøre det klart at de ikke tror de kan bevise forholdene i saken hevet over enhver tvil.

Dominique Strauss-Kahn var sett på som en av de ledende kandidatene til å bli Frankrikes neste president før han ble arrestert.

Dette betyr likevel ikke at Strauss-Kahn har sluppet unna rettslig forfølgelse. Det foreligger fortsatt et sivilt søksmål fra Diallo, og en klage i Frankrike fra den franske forfatteren og journalisten Tristane Banon som påstår at Straus-Kahn forsøkte å voldta henne i 2002.