Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«- Vil du at Obama skal drepes?»

Slik lyder en Facebook-avstemning som Secret Service nå etterforsker.

PÅ NETT: USAs president Barack Obama er en flittig bruker av sosiale medier. Her med sin Blackberry-telefon. Foto: AFP PHOTO / Scanpix
PÅ NETT: USAs president Barack Obama er en flittig bruker av sosiale medier. Her med sin Blackberry-telefon. Foto: AFP PHOTO / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): I går, mandag, ble en avstemning laget av en bruker lagt ut på det sosiale mediet Facebook. Spørsmålet var «Vil du at Obama skal drepes?», med «Ja», «Nei», «Vet ikke» og «Hvis han kutter min helsehjelp».

Det amerikanske etterretningsbyrået Secret Service, som har beskyttelse av presidenten som hovedoppgave, har nå satt i gang en etterforskning, ifølge CNN.

- Brukerne rapporterte selv inn avstemningen til oss, sier Facebook-talsmann Barry Schnitt til CNN.

Schnitt forteller at det amerikanske etterretningsbyrået sendte dem en e-post, der de ba dem fjerne avstemningen. Da hadde den allerede blitt fjernet.

Avstemningen hadde blitt laget i et såkalt tredjepersonapplikasjon. Denne applikasjonen ble umiddelbart suspendert fra Facebook, inntil avstemningen ble fjernet og skaperne av det får på plass bedre rutiner.

Secret Service bekrefter etterforskningen overfor CNN.

Facebook har lenge tillatt andre å lage egne applikasjoner, for eksempel avstemninger, quiz, spill og andre ting. Disse blir gjort tilgjengelig for brukere av det sosiale nettstedet. Man kan velge å offentliggjøre hva man gjør i disse applikasjonene til offentligheten, eller avgrense informasjonen til vennene dine.

Scnitt forteller til CNN at avstemningen hadde blitt tilgjengelig for alle Facebook-brukere. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media