Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil du bli milliardær?

Lottofeberen herjer i Italia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld gjelder det for millioner av italienere. På seks måneder har ingen klart å prikke inn de rette lottotallene, det betyr rekordgevinst i kveldens trekning. Potten på 66 millioner euro (over en halv milliard kroner) er Europas største noensinne. Alle, fra skoleungdommer til pensjonister, har kjøpt kuponger i håp om at de skal karre til seg potten, melder BBC. Selv de som aldri har vært fristet til å kjøpe kuponger tidligere er nå spente eiere. Den eller de som vinner må regne med å få livene sine snudd på hodet. Folk fra nabolandene Frankrike, Østerrike, Sveit og Slovenia strømmer over grensene i håp om vinnerlykke.

Den billigste kupongen koster en euro, men forhandlerne melder om en dobling i omsetningen. Dessuten kan folk kjøpe seg inn i tippelag med større vinnersjanser. En agent selger en andel for 750.000 euro. Italienske forbrukerorganisasjoner advarer nå mot at spillegalskapen skal bli permanent, og tar til orde for å begrense premiepottene.

SPILLEGALSKAP: Folk strømmer til Italienske lottokomisjonærer i håp om å få en del av rekordpotten.