Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil du bli milliardær?

Euro-lotto er ikke helt som andre lottospill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var ingen jublende europere som stakk av med utrolige 1,2 milliarder kroner i går kveld. Dermed går jackpoten over til neste fredag, og den blir bare større. Lørdag morgen var premien opp i 1,5 milliarder kroner. 

Norge svømmer etterhvert over av Lotto-millionærer. Og hva er nå egentlig en million i våre dager, når du knapt får kjøpt en hybel til den prisen i landets storbyer.

I det europeiske lottospillet EuroMillions er det derimot litt mer fart over sakene.

Pengespillet, der ni europeiske land deltar, kan i kveld komme til å betale ut 1,2 milliarder kroner til en eventuell heldig alenevinner av spillets jackpot.

- Vi antar kupongsalget vil gå opp 400 prosent i dag, sier en talsmann for lotteriselskapet Camelot til nyhetsbyrået Reuters.

Årsaken til rekordpremien er at ingen har greid å stikke av med jackpoten de forrige ni trekningene. Dermed har potten nådd rekordstore 100 millioner pund - ca. 1,2 milliarder norske kroner.

Hvis ingen får de magiske fem rette pluss to rette stjernenummer i kveld går jackpotten vil den gå videre til neste uke. Hvis ingen vinner da, så vil den gå til de med fem rette og bare ett stjernenummer.

Men du må være mer enn svinaktig heldig for å stikke av med hele gevinsten i kveld - sjansen for å vinne med ett lodd kan stikke er én til 76 millioner.

Det er ifølge britiske bookmakere like stor som «sjansene for at en UFO med intelligente livsformer lander utenfor nr. 10 Downing Street og bortfører vår nåværende statsminister». Eller at skandalereocker Pete Doherty blir den neste erkebiskopen av Canterbury.

TREKNING 22.30: Hvis ingen stikker av med potten i kveld går den videre. Foto: SCANPIX
TREKNING 22.30: Hvis ingen stikker av med potten i kveld går den videre. Foto: SCANPIX Vis mer

Neste trekning vil finne sted i fredag 17. november i Paris rundt klokka 22.30 norsk tid.

image: Vil du bli milliardær?
LOTTO-FEBER: I Storbritannia gikk det 500 kuponger i sekundet i ettermiddag.
Hele Norges coronakart