- Vil du ha et kyss, Jens?

Siv og Jens varmet opp valgkampen uten store sverdslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fortsett debatten her!

(Dagbladet.no): I kveld hadde statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og Frp-lederen Siv Jensen sitt første varme møte.

Det skulle bli det første store oppgjøret mellom de to største partiene - istedenfor virket det mest som et møte mellom to gode venner.

Fikk ikke kyss

- Vil du et kyss? spurte Frps partileder Siv Jensen statsministeren da han forsøkte å avbryte henne midt i en av hennes lange utlegninger om valgfrihet i eldreomsorgen.

- Nei, nei, nei, svarte Jens som ble rød som en rose.

Etter valgmøte forteller Stoltenberg Dagbladet.no at det rette og slett ikke passet seg å kysse partilederen midt under debatten.

Ikke et drømmekyss

Siv Jensen bedyrer at hun ikke hadde noen hemmelig drøm om å kysse Ap-lederen.

- Det var ment som en spøk. Jens prøvde å avbryte meg med at det var noen som kysset bak i salen  - så jeg spøkte tilbake, sier Jensen.

Ingen av de vil kåre en vinner etter debatten. Stoltenberg takker til og med Frp-lederen for en god debatt.

- Tydelige forskjeller

- Det er spennende å diskutere med Siv Jensen. Jeg mener hun og jeg bidro til at vi fikk klare forskjeller. For eksempel Frp ønsker ikke offentlig støtte til barnehager - det ønsker Arbeiderpartiet. Frp vil ikke at staten skal bruke penger på å kjøpe strender - det ønsker vi. Det er tydelige forskjeller - det er bra, sier Stoltenberg etter debatten.

Jensen forteller at hun liker å debattere mot statsministeren.

- Det er veldig morsomt og jeg får brukt mye tid på å snakke om Frp\'s politikk, sier Jensen, som tror at debatten viser at dette blir et skikkelig rotterace.

Debatten er den første av åtte hvor de to partilederne skal møte hverandre. Og begge to var svært spente i før den første duellen.

- Dette kommer til å bli blodig alvor, sa Jensen til Dagbladet søndag kveld. Da vasket hun huset for å varme opp før debatten.

Men hvis trenden fra i går fortsetter blir den vel mer koslig enn blodig.
Dagbladets papirutgave kaster i morgen terninger over debatten og gir deg ekspertenes mening om hvem som kom seirende ut!

Du kan bidra med dine egne meninger og fortsette debatten her!