Vil du ha jobb i utskjelte Altinn?

Første mars ble det utlyst en stilling som teknisk ansvarlig i skandale-rammede Altinn.

STILLING LEDIG: Denne annonsen ble publisert den første mars på NAVs sider. Skjermdump: NAV.no
STILLING LEDIG: Denne annonsen ble publisert den første mars på NAVs sider. Skjermdump: NAV.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Altinn har i flere år fått trøbbel på dagen selvangivelsene ble lagt ut. I går begynte det med at de måtte stenge brukere ute for å unngå overbelastning. Senere på dagen knelte tjenesten helt, og da den åpnet igjen fikk mange tilgang til opplysningene til Kenneth, og ikke sin egen.

Den uheldige mannen kontaktet tirsdag advokat i forbindelse med saken.

Ledig stilling Den 1. mars i år la NAV ut en stillingsannonse for stillingen som teknisk prosjektleder og teknisk ansvarlig for Altinn. Fristen for å søke på jobben er satt til 26. mars.

Nå er nettstedet stengt fram til de finner ut hva feilen i systemet er.

- Vi fortsetter å jobbe på spreng for å få fikset feilen, men det er umulig å si hvor lang tid det vil ta. Men vi går ikke på lufta før vi er sikre på at feilen er funnet, sier kommunikasjonsdirektør i Brønnøysundsregisteret, Mette Siri Brønmo, til Dagbladet.

- Dypt krenkende Informasjonsdirektør i Datatilsynet Ove Skåra legger ikke skjul på at at brøleren er alvorlig.

- Dette er alvorlig og dypt krenkende for den som rammes. Det skaper usikkerhet og Altinn må ta denne saken på alvor og beklage eventuelle problemer den eller de har fått, sier han.

Samtidig påpeker han at Altinn har handlet rett da de la ned nettsiden så snart de oppdaget feilen.

Trøbbel i fjor Selv om mange ønsker å sjekke om de får igjen på skatten eller ikke, skaper Altinn-problemene større utfordringer for blant annet regnskapsførere.

I fjor var det også trøbbel dagen selvangivelsene ble publisert på. Da knelte først nettsiden på grunn av den høye trafikken, og så måtte Altinn sperre brukere ute for å unngå videre trøbbel.