- Vil du ha sex med meg?

Andrea og Brian gjennomførte klassisk psykologisk eksperiment. Hvem tror du fikk flest napp?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fleste har en anelse om at kvinner har det lettere enn menn med å få tilfeldig sex. Denne anelsen er heller ikke gal, skal man tro en klassisk studie innen psykologifaget.

I 1978 og 1982 sendte psykologiprofessor Elaine Hatfield ut sine forsøkspersoner som alle var «middels attraktive» og ba dem om å stille tre spørsmål til tilfeldige studenter av motsatt kjønn.

1. Vil du bli med meg ut i kveld?
2. Vil du bli med til leiligheten min?
3. Vil du ha sex med meg?

Konklusjonen ble presentert i forskningsrapporten «Gender Differences in Receptivity to Sexual Offers» og - kanskje ikke overraskende - takket et stort flertall av mennene som fikk et sextilbud fra en kvinne «ja», mens ingen av kvinnene ønsket sex med en tilfeldig fyr.

Et interessant funn i eksperimentene, og dette gjelder både i 1978 og i 1982, var det faktisk flere menn som takket ja til sex enn som ønsket å gå på en date. Resultatene viste også at kvinner og menn har omtrent like stor suksessrate når det gjelder å få seg en date, mens det altså var ingen kvinner som takket ja til sex med en vilt fremmed.

Jentesuksess Har noe forandret seg på 30 år siden Elaine Hatfield gjennomførte sine eksperimenter? Neppe, skal vi tro videoene i denne saken.

I den ene videoen, laget av gjengen bak whatever på YouTube, spør Andrea 14 menn om de vil ha sex med henne og hun får sju ja på stedet.

Hvis vi ser bort fra den eldre herren som ringer etter politiet fordi han mener hun «kødder med ham» i starten av videoen, opplever hun heller ingen ubehageligheter når hun spør tilfeldige menn om de vil ha sex.

Brian sjanseløs Noe ganske annet opplever Brian, som spør hele 100 kvinner om de vil ha sex med ham - og får 100 «nei».

Riktignok er en del av forespørslene urealistiske, spesielt når han spør en mor som er sammen med sine fire døtre om en av dem vil ha sex med ham. Men han får også kaffe slengt i ansiktet og den vanligste reaksjonen er at jentene ler av ham.

Andrea derimot hadde altså god suksess, selv når gutta visste at de løp en risiko ved å bli med en fremmed kvinne.

- Det er absolutt greit for meg å ha sex med deg nå, sier en ung gutt. Men jeg bør helst ikke bli ranet!