- Vil du hjelpe staten? Røyk og drikk mer!

Annerledes folkeopplysning i Russland.

GODE RÅD ER DYRE: Russlands statsminister og tidligere president Vladimir Putin sammen med finansminister Alexej Kudrin. Foto: AP
GODE RÅD ER DYRE: Russlands statsminister og tidligere president Vladimir Putin sammen med finansminister Alexej Kudrin. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Russland har enorme problemer med alkoholisme, omlag en halv million russere drikker seg ihjel hvert eneste år.

Antall familier som ødelegges og barn som vokser opp i voldelige hjem er astronomiske.

- Øker fødselsratene Likefullt, nå går Russlands finansminister, Alexej Kudrin ut og oppfordrer befolkningen til å drikke og røyke mer.

Dette for å øke skatteinntektene. Økonomien i Russland har vært i fritt fall de siste årene etter fallet i olje- og gassprisene.

- Røyk og drikk mer! Hvis du røyker en pakke sigaretter bidrar du til å løse sosiale problemer og øke fødselsratene, sier Kudrin ifølge AP.

Tre drinker om dagen Oppfordringen kom samtidig som regjeringen annonserte at de øker skattene på tobakk og alkohol. 65 prosent av russiske menn røyker, mens en russer i gjennomsnitt drikker 18 liter ren alkohol i året.

18 liter ren alkohol tilsier et forbruk på rundt tre drinker (4 cl) med 40 prosent sprit hver dag for hele den russiske befolkningen.

- Folk bør forstå at de som drikker og røyker bidrar til at staten kan løse viktige oppgaver, sier Kudrin.

Forventet levealder i Russland er kun 62 år for menn, mye på grunn av alkoholmisbruk. For kvinner er forventet levealder 74 år. For å bekjempe alkoholisme har landet tidligere i år økt minsteprisen for en halv liter vodka til elleve kroner.