Vil du kjøpe aksjer av denne mannen?

Tormod Hermansen innleder nå tidenes aksjesalg i Norge. Med sitt bredeste smil og ei lommebok smekkfull av reklamekroner skal Hermansen lokke Kari og Ola til å kjøpe Telenor-aksjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Over tid vil en Telenor-aksje gi en hyggelig avkastning, bedyrer Tormod Hermansen, som nå skal gjøre seg lekker for store og små.

Målet er å skape en ny folkeaksje. I hele november vil du derfor bli bombardert med reklame i TV, radio, aviser og på Internett. I tillegg får samtlige 1,7 millioner husstander her i landet tilsendt materiell som forteller alt du trenger vite om Telenor og hvordan du blir med på kjøpefesten.

- Hvis du ikke ser på TV, ikke leser aviser, ikke hører på radio og ikke åpner posten din, har du en mulighet til ikke å få med deg budskapet vårt, sier kommunikasjonsdirektør Heidi Kvernevik i Telenor.

Prislappen på den intense markedsføringskampanjen er 76 millioner kroner.

Norgeshistoriens største

Spredningssalget av Telenor-aksjer er norgeshistoriens største. For å friste småsparere til å bruke noen tusenlapper av sparepengene på aksjer annonserte Næringsdepartementet i går følgende lokketilbud:Kilde: AksjeNorge

  • En kontantrabatt ved kjøp. Størrelsen er ikke fastsatt.
  • Bonusaksje. Kjøper du 10 aksjer får du én gratis, forutsatt at du ikke selger deg ut det første året. Dette vil bare gjelde for småsparere som antydningsvis investerer et sted mellom 5000 og 35000 kroner.
  • Du slipper kurtasje, altså å betale godtgjørelse til en mekler.

For å lokke de litt større investorene, inviterer Telenors ledelse til såkalte roadshow i åtte byer.

Salgsperiode

Salget av Telenor-aksjer starter 13. november. Bestillingsperioden for privatkunder er 17.- 30. november. Hva prisen blir er foreløpig i det blå. Den endelige prisingen og tildelingen av aksjer skjer nemlig først helga 2. og 3. desember, før aksjen noteres på Oslo Børs 4. desember.

SMIL SOM SELGER? Tormod Hermansen vil den nærmeste måneden gjøre alt han kan for å pushe Telenor-aksjer på store investorer og små privatkunder.