- Vil du sette økonomien over styr, Siv?

Ap ber finansminiser Siv Jensen avklare oljepengebruken.

AVKLARING: Aps finanspolitiske talskvinne, Marianne Marthinsen, mener signalene fra Frp om oljepengebruk gir alvorlig grunn til bekymring, og ber finansminister Siv Jensen avklare om regjeringen vil bruke opp til fire prosent av avkastningen av oljefondet. Her tester hun hybridbil med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
AVKLARING: Aps finanspolitiske talskvinne, Marianne Marthinsen, mener signalene fra Frp om oljepengebruk gir alvorlig grunn til bekymring, og ber finansminister Siv Jensen avklare om regjeringen vil bruke opp til fire prosent av avkastningen av oljefondet. Her tester hun hybridbil med Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I Frp er det store forventninger til det første egne statsbudsjettet partiets leder og finansminister Siv Jensen skal legge fram.

Forventer 4 prosent Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen sier til Dagbladet i dag at han forventer en oljepengebruk på rundt 4 prosent av avkastningen av oljefondet. Ellingsen er ikke alene i Frp om å mene at Jensen bør bruke makten og muligheten til å bruke langt mer oljepenger i år enn i fjor for å realisere Frp-politikk. I fjor lå oljepengebruken på 2, 8 prosent.

Krever avklaring Aps finanspolitiske talskvinne Mariane Marthinsen reagerer kraftig på signalene, og ber finansministeren avklare.

- Å gå fra 2, 8 prosent til 4 prosent vil bety rundt 60 ekstra milliarder på toppen av det veksten i oljefondet betyr. Når folk i Frps stortingsgruppe går så hardt ut, er det betimelig å spørre Siv Jensen om dette i det hele tatt er aktuell politikk. Det er viktig å få dette avklart, særlig for eksportbedriftene, sier Marthinsen til Dagbladet.

Ikke sett maken - En slik vekstimpuls inn i økonomien over natta har vi ikke sett maken til. Vi vil få press i økonomien og økt kronekurs, noe som rammer eksportnæringene, sier Marthinsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer