Vil du slippe å bli politiker?

Klagefristen går ut ved midnatt. Men du kan ikke nekte uten videre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Finner du navnet ditt på en valgliste til høstens lokalvalg, men absolutt ikke har lyst til å bli kommunepolitiker?

Da må du være rask med å klage. Fristen går ut ved midnatt i dag, i alle fall i Oslo. Der kan du sende din klage til mail-adressen postmottak@bys.oslo.kommune.no.

Det forutsetter at du har en god grunn. Det er ikke nok at du ikke har lyst. Kåre Fjeldsaa på Frogner i Oslo hadde ikke lyst, og trodde det var grei skuring å bli strøket da han fikk beskjed fra sin bydel om at han står på lista til Demokratene. Der lærte han en lekse.

- Først trodde jeg det var en spøk, så ble jeg sjokkert, så forbannet og nå er jeg bare oppgitt. Nå har jeg brukt minst et dagsverk på å finne ut av dette, og det koster meg noen hundrelapper i tillegg. Men jeg har i alle fall fått et råd som virker i mitt tilfelle, sier Fjeldsaa til Dagbladet.no.

Han er en vanlig samfunnsorientert borger som stemmer med hvert valg, men som ikke har vært medlem av noe politisk parti og absolutt ikke har ambisjoner om noen politisk karriere.

I praksis må du ha legeerklæring på at du er så syk at du ikke kan møte i kommunestyret eller kunne dokumentere at du er medlem av et annet parti enn lista der du er satt. Det er det valgloven som bestemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer