Vil ebola-sjekke flypassasjerer

Amerikanske myndigheter jobber med å innføre utvidede undersøkelser av flypassasjerer for å sjekke om de er smittet av ebola.

UTARBEIDER NYE RUTINER: President Barack Obama sa mandag at det er viktig å følge eksisterende rutiner strengt.

- Men vi kommer også til å utarbeide rutiner for ytterligere passasjerundersøkelser, både hos kilden og her i USA, sa Obama. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
UTARBEIDER NYE RUTINER: President Barack Obama sa mandag at det er viktig å følge eksisterende rutiner strengt. - Men vi kommer også til å utarbeide rutiner for ytterligere passasjerundersøkelser, både hos kilden og her i USA, sa Obama. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene ønsker å innføre utvidede passasjerkontroller både i de ebolarammede landene i Vest-Afrika og i USA.

President Barack Obama sa i går at det er viktig å følge eksisterende rutiner strengt.

Skjerpe rutinene - Men vi kommer også til å utarbeide rutiner for ytterligere passasjerundersøkelser, både hos kilden og her i USA, sa Obama.

Et reiseforbud fra de vestafrikanske landene til USA, slik enkelte amerikanske tjenestemenn har tatt til orde for, vil imidlertid være en sinke i kampen mot blødningsfeberen, ifølge Det hvite hus.

Kritisk for ebolapasient Talsmann John Earnest sier det ikke ønskelig å legge hindringer i veien for transportsystemene som brukes til å sende utstyr og helsepersonell til de hardeste rammede landene. Derfor vil ikke et reiseforbud bli vurdert.

Amerikanske myndigheter er i beredskap etter at en mann i Dallas i forrige uke ble den første, og så langt eneste, pasienten som har utviklet ebola i USA. Tilstanden hans er kritisk. (NTB)