Vil eie 1. mai

Navn: Kleiv Fiskvik Alder: 57 Yrke: Leder i LO Oslo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • En skal lete lenge i det politiske miljøet for å finne en mer utpreget kverulant enn Kleiv Fiskvik, Ap-aktivist og leder av LO Oslo. Først i SV, og nå i Ap er han uten nåde. Putt på 50 øre, si et navn og ut strømmer de mest ramsalte karakteristikker. Kleiv Fiskvik har i alle fall mot. Det skal ingen ta fra ham.
  • Den siste tida har han viet sitt liv til å hindre Rune Gerhardsen fra å få en sikker stortingsplass. Det klarte han, men taktikken brast. Ungdommene på Ap{rsquo}s nominasjonsmøte brøt ifølge Fiskvik en avtale ved å ikke støtte 6. plass på stortingslista til Inger Lise Husøy. Hun er både fagbevegelsens kandidat i Oslo og har et nært forhold til Fiskvik.
  • At Husøy ble vraket følte Fiskvik som et så voldsomt svik at han gjennom Dagsavisen varslet adgang forbudt for Ap{rsquo}s ledere på talerstolen 1. mai på Youngstorget. Og det er nettopp her nøkkelen til Fiskviks maktbase ligger. Vel har han byttet partimedlemskap, men han har vært av de mest trofaste fagforeningsgutta i hovedstaden. I lange tider har Fiskvik betraktet seg som en av eierne av både Youngstorget og 1. mai. Det har satt spor.
  • Like sikkert som barnetoget 17. mai, blir det alltid bråk om parolene i 1. mai-toget i Oslo. LO Oslo, eller Samorg som det het tidligere, slår Oslo Frp ned i støvlene hva gjelder interne stridigheter. Det er spesielt når Ap sitter i regjering at kampen om hva som skal stå på parolene går av skaftet. De moderate sosialdemokratene i Samorg kjemper med gråten i halsen for å stagge de mest regjeringskritiske slagordene. Før var det Samorg-leder Marit Nybakk som sloss tappert for at Gro og Thorbjørn Jagland skulle slippe å gå i 1. mai-tog under paroler som sa at regjeringen har skylda for alt vondt. Nå skjer det på Fiskviks hjemmebane.
  • Da Kleiv Fiskvik satt som sekretær i Kommuneforbundet og var aktiv medlem i Oslo SV, var han en pest og en plage for Ap/SV-byrådet som kom i 1991. Det var spesielt SV-byrådene Raymond Johansen og Terje Kalheim som fikk gjennomgå. De fikk stempelet høyreaviker så fort de prøvde seg på mindre omorganiseringer av kommunal virksomhet. I dag er alle tre med i Ap.
  • Og informerte kilder forteller ivrig til Dagboka at champagnekorkene umiddelbart gikk i taket i Oslo SV da det ble kjent at Kleiv Fiskvik hadde meldt seg ut partiet. Han krabbet like godt inn gjennom et kjellervindu i Arbeiderpartiet. Der stoppet ingen ham. For i 1. etasje på Youngstorget har det alltid luktet fisk.