Vil ekskludere Ap- politiker for jødehets

Khalid Haji Ahmed: - Jeg blir provosert. Jeg er tross alt semitt selv.

FORTSETTER SOM FØR:  Saksgangen vil ta to-tre måneder før Arbeiderpartiet sentralt har bestemt om Khalid Haji Ahmed blir eksludert fra partiet. I mellomtiden opptrer han som Ap-valgt til hamar bystyre som normalt. FOTO: JO E. BRENDEN, NTB SCANPIX.
FORTSETTER SOM FØR: Saksgangen vil ta to-tre måneder før Arbeiderpartiet sentralt har bestemt om Khalid Haji Ahmed blir eksludert fra partiet. I mellomtiden opptrer han som Ap-valgt til hamar bystyre som normalt. FOTO: JO E. BRENDEN, NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Styret uttalelse etter sitt styremøte tirsdag kveld blant annet at Ahmed har gått mot grunnleggende verdier i partiet og «språkbruken er ikke forenlig med å ha tillitsverv i og på vegne av Arbeiderpartiet», skriver Hamar Arbeiderblad.

Hendelsen i forrige uke begynte med at et tidligere AUF-medlem på Facebook skrev «Jævla jødehorer, skulle ønske Hitler kunne kommet tilbake og dusjet dere litt mer».

Ahmed svarte i kommentarfeltet, men flere reagerte på svaret hans som smakløst og støtende, og nå vil altså styret i lokallaget ekskludere ham.

- I vårt parti kjemper vi daglig for toleranse og demokratiske verdier. Da blir ytringer som dette uakseptable, sier leder Thomas Langeland Jørgensen.

Han mener at Ahmed ikke har beklaget sine uttalelser på en ordentlig måte, og det har vært medvirkende til styrets vedtak.

Ikke avgjort Khalid Haji Ahmed får anledning til tilsvar før saken sendes over til Arbeiderpartiets fylkesparti og deretter skal behandles sentralt.

- Jeg har fått signaler fra partiet, og er ikke overrasket, sier Ahmed til Hamar Arbeiderblad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer