Coronapass

Vil endre loven for coronapass

Regjeringen skriver foreslår midlertidige endringer i smittevernloven for å få på plass coronasertifikat.

MINISTER: Ifølge helse- og omsorgsminister Bent Høie er en førsteversjon av coronapasset allerede er klart . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
MINISTER: Ifølge helse- og omsorgsminister Bent Høie er en førsteversjon av coronapasset allerede er klart . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen melder i en pressemelding fredag at de fremmer en proposisjon for Stortinget om midlertidige endringer i smittevernloven med rettslig grunnlag for coronasertifikat.

«Formålet med de nye bestemmelsene er å etablere et system for sikker og verifisert dokumentasjon av vaksinasjonsstatus, immunitet etter gjennomgått coronasykdom og testresultat», skriver Helse- og omsorgsdepartementet.

Ifølge departementet vil bruk av coronasertifikat innenlands i første omgang være aktuelt ved offentlige arrangementer, cruise og andre «pakketurer» slik Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har anbefalt.

- Mulig i bruk tidligere

- Vi vurderer også om det er aktuelt å bruke sertifikatet på andre områder og i kommuner som har strengere tiltak enn de nasjonale tiltakene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie i pressemeldingen.

Regjeringen har bedt etatene vurdere om det er mulig å ta i bruk coronasertifikatet på et tidligere tidspunkt enn trinn 3 i gjenåpningen på flere områder, og bedt dem vurdere å åpne for lokal bruk.

Målet er at gjenåpningen kan skje raskere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer