Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil endre tyrkisk lov: - Kan føre til at barneekteskap og overgrep legaliseres

Store demonstrasjoner. 

BER OM ANDRE FORSLAG: Visestatsminister Numan Kurtulmus sier regjeringen er åpen for å endre lovforslaget hvis opposisjonen i nasjonalforsamlingen har forslag til endringer.
 Foto: Ahmet Bolat / Anadolu Agency / NTB Scanpix<div>
</div><div><br></div>
BER OM ANDRE FORSLAG: Visestatsminister Numan Kurtulmus sier regjeringen er åpen for å endre lovforslaget hvis opposisjonen i nasjonalforsamlingen har forslag til endringer. Foto: Ahmet Bolat / Anadolu Agency / NTB Scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen i Tyrkia åpner for å gjøre endringer i et lovforslag som muliggjør opphevelse av dommer for seksuelle overgrep knyttet til barneekteskap.

Regjeringens forslag vil muliggjøre amnesti for menn som er dømt for overgrep mot barn hvis det ikke ble brukt tvang i forbindelse med overgrepet og hvis mannen og offeret er gift.

FN har reagert sterkt på forslaget, og kritikere mener det i praksis kan legalisere barneekteskap og overgrep mot barn.

Flere tusen mennesker demonstrerte mot lovforslaget i storbyen Istanbul i helgen.

Tyrkias regjering avviser kritikken og insisterer på at de fortsatt jobber for å bekjempe barneekteskap. Regjeringen peker samtidig på at barneekteskap «dessverre er en realitet» i Tyrkia.

Visestatsminister Numan Kurtulmus sier regjeringen likevel er åpen for å endre lovforslaget hvis opposisjonen i nasjonalforsamlingen har forslag til endringer.

I henhold til loven må tyrkere være minst 16 år gamle for å kunne inngå ekteskap. Men det hender at yngre barn blir gift i muslimske seremonier i strid med lovverket.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!