Kjøttskam:

Vil erstatte «kjøttskam» med «ribbeglede»

– Jeg håper ordet «kjøttskam» forsvinner like fort som det kom, sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum.

NYTT ORD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ha en slutt på ordet «kjøttskam» . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NYTT ORD: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum vil ha en slutt på ordet «kjøttskam» . Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– La oss håpe at 2019 var året ordet kjøttskam kom – og også forsvant. Og at vi om noen år kan se tilbake og spørre «hva var det man drev med i 2019, da det var snakk om kjøttskam?». Man skal ikke skamme seg over å spise en kjøttkake eller ribbe til jul, eller at man skal ha fårikålmiddagen. Det er jo bare vanlig norsk mat og en del av et naturlig og variert kosthold, sier Sp-lederen.

Dermed er nyttårsønsket hans lansert sammen med et håp om at folk føler både «ribbeglede» og «pinnekjøttkos» i romjula. Hjemme på Bjørby gård i Hedmark blir det tradisjonen tro servert ribbe i Vedum-familien.

Sp-lederen kan nyte høytida med god samvittighet etter et godt valgår og fortsatt suksess på meningsmålingene, med et snitt på tett oppunder 20 prosent den siste tiden.

Avviser klimakritikk

Men 2019 var også året da «klimabrøl» ble kåret til årets ord av Språkrådet, og da unge viste styrke ved å klimastreike.

Vedum har på sin side fått kritikk for å ikke bry seg nok om klimaet. Det vil han ikke høre noe av, når han nå skal oppsummere året i dette romjulsintervjuet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer