Vil etablere fattigdomsråd

Håkon Hanssen vil også se på sosialhjelpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil etablere et fast råd til bekjempelse av fattigdom, tilsvarende statlige råd på andre områder.

Også dagens ordning med veiledende satser i sosialhjelp er i støpeskjeen.

- Alternativet er en statlig minstenorm, opplyste arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) ved innledningen til regjeringens Fattigdomskonferanse i Oslo tirsdag.

Før endelig beslutning tas vil statsråden høre hva brukerne selv, fagmiljø og frivillige organisasjoner som jobber for samfunnets vanskeligstilte mener.

- Jeg tror det vil være fattigdom igjen i Norge også når vi kommer til stortingsvalget 2009. Men jeg tror virkelig at tallene vil vise at det da er mindre fattigdom i Norge enn da vi startet i 2005, sier statsråden til NTB.Tror på Hanssen Generalsekretær Ola Ødegaard i Stiftelsen Rettferd for taperne liker det han hører:

- Jeg er ikke enig i alt Bjarne Håkon Hanssen sier. Men jeg har stor tro på at regjeringen tar saken på alvor. Vi hadde også et godt samarbeid med Bondevikregjeringene, ingenting å si på det. Men det er klart at jeg stiller høyere forventninger til denne regjeringen, som ved valget i 2005 bebudet at «nå skal fattigdommen fjernes» i Norge, sier Ødegaard til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer