Vil etterforske benådningssaker

Tidligere justisminister Hanne Harlem (Ap) mener det er fryktelig hvis hun har benådet en voldtektsmann på feil grunnlag. Nå vil den nye justisministeren etterforske benådningene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere justisminister Hanne Harlem kan fortsatt ikke se at hun gjorde noe feil i den aktuelle benådningssaken fra 1995, som nå er kommet i søkelyset igjen i forbindelse med de påståtte falske legeerklæringene. 

Harlems sak, der en kjent kunsthandler ble benådet etter en voldtektsdom, er en av fire saker som nåværende justisminister Knut Storberget vil etterforske på ny.

Etterforsker fire saker

I de fire aktuelle sakene har John Sandstrøm eller Pål Herlofsen fungert som sakkyndige. I en av sakene er begge brukt som sakkyndige. I de resterende tre sakene er psykiater Herlofsen er brukt som sakkyndig i to, og psykolog John Sandstrøm brukt i en av dem.

Alle disse sakene blir nå oversendt til politiet.

Justisdepartementet har til nå gått igjennom alle benådningssaker der benådning er innvilget fra 2000 og fram til i dag. Departementet vil framover se på alle benådningssaker tilbake til 1990.

_|Vi har funnet fire saker der de som nå er under etterforskning var involvert, sa justisminister Knut Storberget på en pressekonferanse i ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer