Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil etterforske Krekar i Australia

Den australske journalistunionen krever utlevering.

FRUSTRERTE MEDIEFOLK: Den australske journalistunion vil ha Krekar utlevert og etterforsket for drap og krigsforbrytelser.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
FRUSTRERTE MEDIEFOLK: Den australske journalistunion vil ha Krekar utlevert og etterforsket for drap og krigsforbrytelser. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Norge framstår som en slags frihavn for terrorister i australske medier. Den australske journalistunionen vil ha mulla Krekar utlevert og etterforsket i Australia for drap og krigsforbrytelser.

I en artikkel i avisen The Australian lørdag gikk frustrerte mediefolk i landet ut og ba om at mulla Krekar skulle bli utlevert til Australia, melder Aftenposten.

Bakgrunnen er en hendelse i 2003, hvor en selvmordsbomber tok livet av den australske kameramannen Paul Moran da han var på oppdrag for det nasjonale fjernsynsselskapet ABC i Kurdistan i det nordlige Irak.

Terroristen var sendt ut på oppdrag fra Ansar al-Islam, ledet av mannen som i Norge er kjent som mulla Krekar. Krekar skal ha skrytt av at det var han som etablerte selvmordsskvadronen som drepte Moran.

I denne uken har den australske journalistunionen - Media, Entertainment and Arts Alliance, MEAA - skrevet brev til riksadvokaten og bedt om at det australske, føderale politiet, AFP, skal iverksette en etterforskning. Grunnen er at australske myndigheter har bestemt seg for på etterforske drapene på dem australske journalister i Øst-Timor i 1975.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media