Vil etterforske lekkasje av hemmelig rapport

Politimesteren, visepolitimesteren og kriminalsjefen i krisemøte i dag. Pressekonferanse klokka 16.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no):  Ledelsen ved Oslo politidistrikt vil ha Spesialenheten for politisaker til å etterforske hvordan TV 2 fikk tilgang til et 15 sider langt hemmeligstemplet dokument som inneholdt svært oppsiktsvekkende opplysninger.

Klokka 16 vil politiet holde en pressekonferanse om saken.

Krisemøte

I 14-tida satt etter Dagbladet.no forstår minst tre av topplederne i Oslo politidistrikt i et møte for å bli enige om hva offentligheten skal få vite om den hemmeligstemplede etterretningsrapporten som TV 2 Nyhetene i går brakte utdrag fra, og hvordan lekkasjen skal håndteres internt.

Politimester Arnstein Gjengeldal, visepolitimester Sveinung Sponheim og kriminalsjef Hans Halvorsen ved Oslo politidistrikt diskuterte da den pikante saken på et kontor i politihuset. 

Etter å ha avvist alle medieforespørsler siden TV 2s reportasje gikk på lufta, kom politiet i ettermiddag med en pressemelding der det blant annet står:

«Det understrekes at politiet ikke har vært utsatt for press fra noen parter som har ført til endringer av rapporten. Strategiske rapporter av denne type utgjør en del av politidistriktets virksomhetsplanlegging og prioriteringer. De er kun ment til internt bruk, og det er sterkt beklagelig at denne type rapporter kommer på avveie. Analyserapporten som er kommet TV2 i hende inneholder gradert informasjon og det er sterkt beklagelig at rapporten har kommet på avveie. Oslo politidistrikt har funnet det nødvendig å sende saken til Spesialenheten for politisaker. Rapporten inneholder langt mer informasjon omkring den spesialiserte sikkerhetsbransjen enn det som framkom i TV2 tirsdag kveld.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer