Vil etterforske politi og frimureri

Spesialenheten - internpolitiet - skal nå nå etterforske om det er uheldige koblinger mellom politiet og frimurerorden.

- SER FRAM TIL Å BLI AVHØRT:  Politiførstebetjent Roy Riksvold ser fram til å bli avhørt av Spesialenheten for politisaker. Riksvold varslet i vår om det han mener er uheldige å koblinger mellom politi, påtalemyndighet og frimurerorden. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
- SER FRAM TIL Å BLI AVHØRT: Politiførstebetjent Roy Riksvold ser fram til å bli avhørt av Spesialenheten for politisaker. Riksvold varslet i vår om det han mener er uheldige å koblinger mellom politi, påtalemyndighet og frimurerorden. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiførstebetjent Roy Riksvold ved Nes lensmannskontor i Hallingdal slo i vår alarm, og gikk ut i Dagbladet og fortalte om det han opplevde som uheldige koblinger mellom politi, frimurerorden og det norske rettssystemet.

Riksvold oppdaget flere saker han mente var betenkelig, og han fryktet at kriminelle hadde sluppet «billigere unna» fordi det var frimurere på begge sider av loven.

- Bare det faktum at det kan stilles spørsmål om habiliteten, burde være nok til at det var klare regler, sa politiførstebetjenten. 

- Frimurere Han fikk først mistanke om at noe kunne være galt, da han ikke fant ut hva som hadde skjedd med en anmeldelse. 

- Jeg etterlyste saken, men fikk ikke ordentlig svar. Da jeg begynte å grave i saken oppdaget jeg at både påtaleleder og faren til den anmeldte begge var frimurere, sier Riksvold.

Politimester Sissel Hammer ved Nordre Buskerud politidistrikt reagerte først etter at Dagbladet omtalte saken. Den 18. mai i år sa Hammer følgende:

- Dette er alvorlige påstander. Da jeg ble orientert om saken, besluttet jeg å sende hele sakskomplekset til Spesialenheten for politisaker, slik at de kan vurdere dette.

Starter etterforskning Nå bekrefter etterforskningsleder Knut Wold i Spesialenheten for politisaker at de skal etterforske opplysningene fra politiførstebetjent Roy Riksvold.

- Hvorfor har det fire måneder før dere starter etterforskning?

- Andre saker har blitt prioritert. Nå ser vi på saken, sier etterforskningsleder Knut Wold.

- Etter at jeg ble intervjuet av Dagbladet i mai - om de uheldige koblingene mellom politi, påtalemyndighet og frimurerorden har jeg ikke hørt noe. Politimester Hammer sa at hun skulle sende saken til Spesialenheten, sier Riksvold.

- Nå opplyser Spesialenheten at de ser på saken?

- Det er jeg glad for, jeg ser fram til å få forklart meg for Spesialenheten for politisaker, sier politiførstebetjent Roy Riksvold.