Vil etterlyse to menn

Mennene var i Førde sentrum i tidsrommet da Anne Slåtten ble drept. - Vi har ingen mistenkte, understreker politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Førde vurderer å etterlyse to menn i forbindelse med etterforskningen av drapet på Anne Slåtten (22) i juni, melder NRK.

- Vi understreker at vi ikke etterlyser noen som mistenkt i saken. To menn er blant de som skal ha oppholdt seg i sentrum av Førde i det aktuelle tidsrommet. Vi vet ikke hvem disse personene er, og vil gjerne komme i kontakt med dem, sier politiinspektør Ronny Iden ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

- Vi vil ikke dramatisere dette noe mer enn å si at det er to personer vi ikke vet hvem er, legger han til.

Mulige vitner

Politiet i Førde vurderer å gå ut i mediene med en beskrivelse av de to mennene dersom de ikke får kontakt med dem de nærmeste dagene.

- Men det vil i alle fall ikke skje før på mandag, sier Iden.

Etterforskningsledelsen i Førde håper de to mennene kan sitte på viktig vitneinformasjon.

- De er interessante for oss på lik linje med alle andre som befant seg i Førde sentrum i timene før og etter drapet, sier Iden.

- Vi jobber med å kartlegge alle bevegelser og personer i sentrum, spesielt i tidsrommet mellom klokka 07 og 07.30. Det er grunnen til at vi vurderer å gå ut med en etterlysyning.

1000 vitner

Førde-politiet fikk kjennskap til de to mennene gjennom avhør av andre vitner. De knyttes ikke til drapsstedet i det aktuelle tidrommet, men politiet vil svært gjerne ha oversikt over alle som befant seg i Førde sentrum da den unge sykepleierstudenten ble drept. Så langt er over 1000 ulike vitner avhørt. I tillegg kartlegges alle bankuttak, videovervåking og mobilsamtaler i Førde på drapsnatta.

- Vi har ingen mistenkte i saken, men vi har godt håp om å finne gjerningsmannen. Vi tror og håper han finnes i etterforskningsmaterialet, sier politiinspektør Iden til Dagbladet.no.

I øyeblikket jobber 19 politifolk med drapssaken, deriblant 3-5 Kripos-betjenter.

Funnet drept

Sykepleierstudenten Anne Slåtten (22) ble funnet drept mandag 7. juni klokka 12.20. Hun lå død i et buskas nær Førde sentrum.

Slåtten ble meldt savnet dagen før, etter at hun ikke møtte til jobb samme morgen. Politiet antar at 22-åringen ble drept på vei til jobb tidlig søndag morgen.

DREPT: Anne Slåtten.