Vil få bortførte barn raskere hjem

Anniken Huitfeldt vil sette i gang tiltak som skal hjelpe barn som er bortført av en forelder.

SNØRER IGJEN PENGESEKKEN: Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt vil stanse utbetalingen av barnebidragspenger til de foreldre som bortfører barn.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
SNØRER IGJEN PENGESEKKEN: Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt vil stanse utbetalingen av barnebidragspenger til de foreldre som bortfører barn. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Barne- og likestillingsdepartementet kontaktet Dagbladet.no etter at avisen i går skrev at OL-gullvinner Khalid Skah skal ha holdt sine norsk-marokkanske barn innesperret i hans hjem i Rabat i Marokko.Viser sympatiBarne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt har stor sympati for mora til barna som ufrivillig ble boende i Marokko, og alle andre foreldre som opplever barnebortføring. - Jeg er veldig lettet over at disse barna endelig er kommer tilbake. Dette er et tydelig eksempel hvor vanskelig barnebortføring oppleves og hvor viktig det er at vi har et klart og tydelig regelverk, sier hun til Dagbladet.

Vil stanse barnebidragetHun peker på at Barne- og likestillingsdepartementet i samarbeid med Arbeids- og inkluderingsdepartementet har sendt et forslag på høring om å stanse offentlige ytelser og barnebidrag ved barnebortføring.- Hvis vi stanser de offentlige utbetalingene, tror vi at barna vil komme raskere hjem til Norge, sier Huitfeldt.Meningen er at pengene skal stå på en lukket konto inntil barnet er tilbake i Norge eller til saken er oppklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer