Vil få Bush til å føle seg alene

Også partifeller av presidenten stemmer nei til ny Irak-plan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I kveld holder George W. Bush talen der han kommer til å kunngjøre at han vil sende 20 000 - 30 000 nye soldater til Irak som ledd i sitt nye forsøk på å redde restene av USAs ære i krigen som har tatt livet av flere hundre tusen irakiske sivile og over 3000 amerikanske militære.

Starter i februar

De mest sentrale punktene i talen er trolig kjent allerede. Bush vil ifølge New York Times nå sende minst fem brigader (cirka 20 000 soldater) fra nasjonalgarden til Irak i tillegg til de rundt 132 000 soldatene som allerede er der. Den første utplasseringen av nye styrker skal skje i midten av februar, før forsterkningen fortsetter fram til mai.

Den amerikanske delen av innsatsen for å gjenoppbygge det krigsherjede landet skal også bli betydelig større i henhold til planen.

Den kraftig økte belastningen på nasjonalgarden kan medføre at styrken må innkalle nye soldater til tjeneste hyppigere enn tidligere, noe som ikke vil gå upåaktet hen i den amerikanske offentligheten.

Vietnam-referanser

Presidentenes politiske motstandere mobiliserer nå for å lage mest mulig støy rundt den svært kontroversielle planen om å sende flere soldater i stedet for å starte tilbaketrekningen fra Irak. Tirsdag offentliggjorde demokratene, som nå har flertall i begge kamre i Kongressen, at de allerede i neste uke vil holde en avstemning om Bush\' siste strategi, kalt «Den nye veien framover».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer