Guldvog om coronasituasjonen:

- Vil få et par tøffe måneder

Helsedirektør Bjørn Guldvog tror mange fullvaksinerte vil smittes med omikron i løpet av den nærmeste tida. Han sier Helsedirektoratet nå jobber med å finne ut av hvor mye smitte samfunnet faktisk tåler.

FRUSTRERTE: Norske sykehus-laboratorier er frustrerte over å måtte dobbelsjekke positive coronatester. Helsedirektør Bjørn Guldvog forstår det. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det siste døgnet ble det satt smitterekord for andre dag på rad med 8385 nye tilfeller.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier det er forventet med stigning i smittetallene nå, blant annet på grunn av mindre testing i jula.

Han forteller at tiltakene som ble iverksatt før jul, ser ut til å bremse utviklingen noe, men at omikronvarianten er såpass smittsom at mange av de fullvaksinerte vil smittes i løpet av de nærmeste ukene og månedene.

- Vi vil få et par tøffe måneder i januar, februar og kanskje ut i mars. Forhåpentligvis kan vi ha en litt lysere vår, med litt mindre belastning, men dette er fremdeles nokså usikkert, sier Guldvog.

Forsinker smittespredningen

Guldvog avviser muligheten for en strategi der mange blir smittet for «å få det overstått».

- Det er riktig at sykdommen ikke vil være så alvorlig for veldig mange nå, som er fullvaksinerte, men hvis vi får veldig mange smittet samtidig vil vi se et veldig stort sykefravær og en stor belastning på helsetjenesten og sykehusene våre.

Guldvog legger til at vi derfor er avhengig av å forsinke smittespredningen for å hindre at alle blir syke samtidig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.